Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3996
Назва: Орнітофауна полезахисних лісосмуг Кіровоградської області
Автори: Шелевер, Альона Миколаївна
Ключові слова: орнітофауна
полезахисні лісосмуги
чисельність орнітофауни
гніздування
видовий склад орнітофауни
Дата публікації: 3-гру-2020
Видавництво: Криворізький державний педагогічний університет
Бібліографічний опис: Шелевер А. М. Орнітофауна полезахисних лісосмуг Кіровоградської області / А. М. Шелевер ; науковий керівник – доцент, канд. біол. наук В. І. Стригунов. – Кривий Ріг, 2020. – 68 с.
Короткий огляд (реферат): Метою даної дипломної роботи є встановлення закономірностей формування орнітофауни полезахисних лісосмуг Кропивницької області та їх охороні. Робота присвячена вивченню орнітофауни полезахисних лісосмуг. Встановлено видовий склад, щільність населення птахів протягом гніздового періоду в полезахисних лісосмугах Кіровоградської області. Детальні маршрутні дослідження у полезахисних лісосмугах проведено протягом 2020 року у Кропивницькій області, переважно у східних районах області – Олександрійському, Петрівському і Устинівському.Обліки проведено у вранішні та вечірні години пішохідними та точковими обліками . При обробці даних враховані результати обліків птахів, які демонстрували гніздову поведінку та регулярно зустрічалися в лісосмугах. Відповідно до різних характеристик лісосмуг, виділено 35 облікових маршрутів загальною довжиною 35 390 м та площею 82,213 га. Дослідження в гніздовий період проводили переважно з 5 до 10 год. ранку за відсутності дощу, сильного вітру або туману. Найбільш результативними є обліки птахів досліджуваної території у ІІ-ІІІ декадах травня та червні, коли різноманітність орнітофауни значно зростає. Обліки у відкритих агроландшафтах проводили фіксованою шириною облікової смуги, яка складала 500 м (по 250 м з кожного боку) для гніздових.В процесі дослідження було виявлено 84 гніздових видів птахів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3996
Розташовується у зібраннях:Кафедра зоології та методики навчання біології (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2020 МАГІСТЕРСЬКА ШЕЛЕВЕР до друку.docx2.04 MBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.