Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4303
Назва: Українськомовна комунікологія
Автори: Білоконенко, Людмила Анатоліївна
Ключові слова: комунікація
комунікативна компетентність
комунікологія
комунікативні канали та бар’єри
кооперативна та конфліктна комунікація
конфліктогени
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Білоконенко Л. А. Українськомовна комунікологія : практикум. Кривий Ріг : КДПУ, 2020. 105 с.
Короткий огляд (реферат): У посібнику для здобувачів PhD Degree спеціальності 035 Філологія (Українська мова) висвітлено найактуальніші проблеми становлення й розвитку комунікології як науки. Розкривається сутність комунікації, її роль у житті суспільства, основні теорії й види. Акцентовано на структурі та механізмах практичного застосування комунікації в різних сферах життя. Проаналізовано шляхи оптимізації комунікативних процесів, зокрема, у педагогічній сфері. У практикумі подано практичні завдання, які сприяють розвитку у здобувачів здатності до правильної інтерпретації певних проявів комунікативної поведінки в національній культурі, поглиблюють практико-орієнтовану підготовку фахівців. До кожного заняття додано словник базових термінів. Практична частина містить завдання, виконання яких допоможе аспірантам підготуватися до успішної професійної діяльності.
Опис: Комунікативна освіта є важливим компонентом професійної підготовки в Європі й Америці, але поки не стала затребуваною в українських вишах. Ми розуміємо, що навчання студентів законам спілкування ще знаходиться осторонь від соціальної, економічної, психологічної тощо підготовки конкурентоспроможного фахівця. Кожен випускник університету повинен знати стандарти процесу спілкування, вміти працювати з ними. Це особливо актуально для випускників, які спеціалізуються в галузі гуманітарних наук. Навчальні програми університету містять основні теми для обговорення та вивчення законів комунікації, але потребують інформації про те, як організувати практику з видимими результатами перетворення студентів у фахівців, готових навчатися й навчати процесу спілкування. Університет потребує того, щоб послідовно йти шляхом розвитку такої компетентності у випускників. Комунікативна компетентність є основною умовою, що дає змогу педагогу вийти на високий рівень здійснення професійних функцій, важливий показник його соціально-професійного статусу. Задля поступової реалізації цієї мети й розроблено наш практикум.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4303
https://doi.org/10.31812/123456789/4303
Розташовується у зібраннях:Кафедра української мови (навчально-методичні матеріали)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Білоконенко_УК_практикум.pdf1.2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.