Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4055
Назва: Жіночі образи в європейській та вітчизняній графіці кінця ХІХ – першої третини ХХ століття
Автори: Скірко, Анастасія Олександрівна
Ключові слова: художній процес
стильова еволюція
тиражна графіка
європейський плакат
книжково-журнальне оформлення
українська друкована графіка
художньо-образне мислення
Дата публікації: 9-гру-2020
Бібліографічний опис: Скірко А. О. Жіночі образі в європейській та вітчизняній графіці кінця ХІХ – першої третини ХХ століття : магістерська робота студентки художньо-графічного відділення факультету мистецтв групи ОМ-м-15 / А. О. Скірко ; наук. керівник - І. М. Удріс. - Кривий Ріг, 2020. - 139 с. (71 с. осн. тексту)
Короткий огляд (реферат): В магістерському дослідженні на основі аналізу фахової літератури та мистецьких творів висвітлено еволюцію формально змістових підходів до втілення актуальних жіночих образів у мистецтві графіки в контексті загальної стильової еволюції образотворчого мистецтва окресленого періоду. З’ясовано параметри й типологію жіночих образів як віддзеркалення соціокультурного запиту доби. Розглянуто сутність і стильові ознаки формування модного жіночого образу в плакаті як різновиді графічного мистецтва ар-нуво, станковій та книжковій графіці.. Послідовно висвітлено смисл і значення. визначальні риси та стильові ознаки європейських та українських сюжетно-образних мотивів графіки кінця ХІХ – початку ХХ століття Охарактеризовано відмінності у втіленні жіночих образів міжвоєнних років на прикладі розгляду творів провідних митців. Виявлено характер еволюції, спільні риси та національні відмінні ознаки образів жінки у різних жанрах зарубіжного графічного мистецтва та в творчості вітчизняних творців. Окреслено педагогічні умови формування художнього образного композиційного мислення майбутніх вчителів образотворчого мистецтва. Розроблено пропозиції по запровадженню в навчальний процес вибіркового спецкурсу для поглибленого освоєння студентами засад творення станкової графіки та мистецтва плаката.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4055
Розташовується у зібраннях:Кафедра образотворчого мистецтва (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3_Скірко_магістерська.pdf1.05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
3_Скірко_додатки.pdf8.84 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.