Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2829
Назва: Методика вивчення нерівностей та їх систем в курсі математики середньої школи
Автори: Бесхлібна, Олександра Сергіївна
Ключові слова: методика навчання математики
нерівності
системи нерівностей
метод інтервалів
компетентнісно-орієнтований підхід
математична компетентність
алгебраїчна культура
алгоритмічні уміння
Дата публікації: 11-гру-2018
Бібліографічний опис: Бесхлібна О. С. Методика вивчення нерівностей та їх систем в курсі математики середньої школи : кваліфікаційна робота студентки фізико-математичного факультету групи МІм-13 ступеня вищої освіти магістр, спеціальності 014.04 середня освіта (математика) / О. С. Бесхлібна ; наук. керівник Л. О. Черних. – Кривий Ріг, 2018. – 120 с.
Короткий огляд (реферат): В кваліфікаційній роботі систематизовано теоретичні відомості, пов’язані з особливостями вивчення нерівностей та їх систем в контексті компетентнісно-орієнтованого підходу. Розглянуто складові алгебраїчної культури учнів при вивченні нерівностей, проведено логіко-дидактичний аналіз теми «Нерівності» та логіко-математичний аналіз тем «Квадратні нерівності» та «Ірраціональні нерівності». Проведено порівняння різних методичних прийомів вивчення теми, досліджено теоретико-множинні аспекти розв’язування нерівностей та їх систем. Розроблено методику формування умінь і навичок розв’язування раціональних, ірраціональних і трансцендентних нерівностей та їх систем в умовах компетентнісного підходу. Описано можливості використання програмних засобів ( бібліотеки електронних наочностей «Алгебра, 7-9 клас», ППЗ GRAN1 та системи динамічної математики GeoGebra) при вивченні нерівностей та їх систем. Розроблено самостійні та контрольні роботи, тести та інтерактивні вправи в LearningApps, орієнтовані на формування різних складових математичної компетентності учнів при вивченні теми «Нерівності». Розроблено спецкурс та підібрано систему прикладних задач з теми, спрямованих на підтримку навчання на засадах компетентнісного підходу. Матеріали роботи можуть бути використані вчителями математики, студентами-практикантами при підготовці до проведення уроків, учнями та студентами фізико-математичного факультету під час самостійної роботи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2829
Розташовується у зібраннях:Кафедра математики та методики її навчання (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота Бесхлібної О.С..pdf3.03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.