Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4304
Назва: Соціолінгвістика
Автори: Білоконенко, Людмила Анатоліївна
Ключові слова: соціолінгвістика
мовна спільнота
рідна мова
мовний код
перемикання і змішування кодів
інтерференція
мовна варіативність
мовна норма
диглосія
двомовність
багатомовність
мовна політика
соціальна диференціація мови
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Білоконенко Л. А. Соціолінгвістика : практикум. Кривий Ріг : КДПУ, 2020. 106 с.
Короткий огляд (реферат): Метою вивчення курсу є формування у студентів уявлень про один із напрямків сучасного мовознавства, що знаходиться на стику декількох наук: власне лінгвістики, соціології, соціальної психології, етнографії та деяких інших; про його проблематику й мову, засоби, методи й категорії, а також про історію соціолінгвістики та її сучасні проблеми. У практикумі подано практичні завдання, які сприяють розвитку у студентів культури сприйняття, здатності до правильної інтерпретації певних проявів комунікативної поведінки в національній культурі; навчають складати соціолінгвістичний портрет особистості (групи); знайомлять із комунікативною ситуацією в Україні.
Опис: Практикум закладає основи практико-орієнтованої підготовки соціологів-бакалаврів, готує студентів до більш детального й поглибленого вивчення дисциплін, пов’язаних із соціокультурною специфікою мовної системи України. До кожного заняття додано словник базових термінів, де подано потрактування основних понять, які повинні розуміти студенти; питання для самостійного опрацювання. Практична частина містить завдання, виконання яких допоможе студентам підготуватися до успішної професійної діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4304
https://doi.org/10.31812/123456789/4304
Розташовується у зібраннях:Кафедра української мови (навчально-методичні матеріали)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Білоконенко_СОЦІОЛІНГВ_практикум.pdf1.13 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.