Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3562
Назва: Методика розвитку критичного мислення здобувачів освіти (на прикладах вивчення спеціальної теорії відносності та електродинаміки)
Автори: Коновал, Олександр Андрійович
Туркот, Тетяна Іванівна
Соломенко, Артем Олександрович
Ключові слова: критичне мислення
методика розвитку критичного мислення
моделі розв’язання задач
спеціальна теорія відносності
електродинаміка
спростування суперечностей електродинаміки
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Коновал О. А., Туркот Т. І., Соломенко А. О. Методика розвитку критичного мислення здобувачів освіти (на прикладах вивчення спеціальної теорії відносності та електродинаміки): навч.-метод. посіб. / за ред. О. А. Коновала. Кривий Ріг: КДПУ, 2019. 232 с.
Короткий огляд (реферат): У посібнику запропоновано методику розвитку критичного мислення (МРКМ) здобувачів освіти в процесі вивчення спеціальної теорії відносності й електродинаміки у закладах вищої освіти та в закладах загальної середньої освіти. Обґрунтовано теоретичну модель МРКМ. Конкретними прикладами продемонстровано дидактичні можливості використання цієї методики під час вивчення основ релятивістської механіки та електродинаміки на засадах вимог програм з фізики для профільних класів закладів загальної середньої освіти. Значну увагу приділено обґрунтуванню та поясненню суперечностей, що мають місце в електродинаміці та методиці її навчання. Окреслено способи спростування суперечностей в електродинаміці та методиці її навчання, основу яких становлять принцип фундаменталізації та критично-конструктивний аналіз електромагнітних явищ на послідовно релятивістських засадах. Моделі розв’язання задач, що пропонуються, будуть корисними як для здобувачів вищої освіти, так і для учнів закладів загальної середньої освіти. Задачі охоплюють, в основному, релятивістську кінематику. А завдання для контролю та самоконтролю знань орієнтовані на розвиток критичного мислення суб’єктів навчальної діяльності. Адресовано студентам фізичних спеціальностей педагогічних університетів, магістрантам, викладачам, слухачам закладів післядипломної педагогічної освіти, аспірантам і докторантам, які досліджують проблеми розвитку критичного мислення особистості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3562
https://doi.org/10.31812/123456789/3562
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізики та методики її навчання (навчально-методичні матеріали)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.