Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/805
Назва: Методичні та організаційні проблеми навчання комп’ютерного програмування у вищих навчальних закладах
Автори: Поліщук, Олександр Павлович
Семеріков, Сергій Олексійович
Ключові слова: комп’ютерне програмування
вчителі інформатики
спеціаліст з програмування
кваліфікація вчителя інформатики
стандарт зі спеціальності
Дата публікації: 2006
Видавництво: Видавничий відділ НМетАУ
Бібліографічний опис: Поліщук О. П. Методичні та організаційні проблеми навчання комп’ютерного програмування у вищих навчальних закладах / О. П. Поліщук, С. О. Семеріков // Теорія та методика навчання математики, фізики, інформатики : збірник наукових праць. В 3-х томах. – Кривий Ріг, 2006. – Т. 3 : Теорія та методика навчання інформатики. Випуск VI. – С. 8–11.
Короткий огляд (реферат): Комп’ютерне програмування – не тільки найважча з усіх існуючих інтелектуальних робіт, а й найбільш прибуткова, найбільш рентабельна галузь сучасних високих технологій, яка не потребує матеріальної сировини для вироблення продукту, енергоресурсів, транспортних затрат для перевезень і за мінімальних початкових затрат могла б приносити в бюджет країни неабиякі кошти – при наявності “критичної маси” висококваліфікованих (і відповідно оплачуваних) системних та прикладних програ- містів. Дефіцит фахівців в цій галузі спостерігається не тільки в Україні, а й в усіх розвинених країнах (для кваліфікованих програмістів вони тримають свої двері гостинно розчиненими), але причини його різні – не можна не помітити наше відставання в виробництві програмних продуктів і від таких країн, як Індія та Китай. Бюджет України зовсім не відчуває надходжень від галузі комп’ютерного програмування. Спроби проаналізувати причини і відшукати вихід з такого становища приводять до замкнутого кола, в якому важко знайти первинний елемент, за який можна було б “витягти” весь ланцюг причин і наслідків. І все таки, якщо в електронній промисловості можна змиритися з безнадійним відставанням “назавжди”, то в галузі комп’ютерного програмування це було б рівнозначно визнанню інтелектуальної неповноцінності нації, що не тільки неприйнятно, але й невірно – доказом цьому поодинокі успіхи деяких наших школярів на міжнародних олімпіадах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/handle/0564/805
https://doi.org/10.31812/0564/805
Розташовується у зібраннях:Кафедра інформатики та прикладної математики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ap_cc_proglearn.pdfСтаття127.87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.