Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/1741
Назва: Автоматизація експорту даних з Open Journal Systems до наукометричних баз даних
Автори: Потоцький, Владислав Сергійович
Ключові слова: наукометричні бази даних
Russian Science Citation Index
Open Journal Systems
експорт метаданих
розробка плагіну
OJS
XML
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Потоцький В. С. Автоматизація експорту даних з Open Journal Systems до наукометричних баз даних : кваліфікаційна робота магістра зі спеціальності 014.09 Середня освіта (Інформатика) / Потоцький Владислав Сергійович ; Міністерство освіти і науки України, Державний вищий навчальний заклад "Криворізький державний педагогічний університет", фізико-математичний факультет, кафедра інформатики та прикладної математики. – Кривий Ріг, 2017. – 71 с.
Короткий огляд (реферат): Розвиток науки сьогодні не просто супроводжується, а й інколи забезпечується розвитком наукових журналів, призначених для оприлюднення результатів наукових досліджень з метою їх апробації, обговорення та використання. Забезпечення якості публікацій покладається на редакційні колегії наукових журналів та вимагають спільної роботи авторів, рецензентів, редакторів, коректорів, які можуть бути розподілені у часі та просторі. Зменшити витрати на підтримку роботи редколегії через створення можливості для членів редколегії працювати у режимі віддаленого доступу, підвищити оперативність редакційно-видавничих процесів, покращити наукометричні показники та ін. надають можливість спеціалізовані системи підтримки електронного документообігу, провідною з яких є Open Journal Systems (OJS). Формалізований облік продуктивності науковця за опублікованими результатами – важлива складова оцінки його діяльності, діяльності наукових підрозділів та установ – виконується за допомогою наукометричних баз даних. Інтернет-доступність наукового видання на сьогодні є однією з першочергових вимог до його включення у будь-яку наукометричну базу даних. Головним джерелом відомостей про публікації є їх анотації та інші метадані, розміщувані на сайті наукового журналу. Застосування стандартних протоколів обміну метаданими, таких як підтримуваного OJS протоколу OAI-PMH, сприяє кращому розрахунку наукометричних показників не лише науковця (насамперед індексів цитування його робіт), а й самого наукового журналу (насамперед його імпакт-фактору). На жаль, далеко не всі провідні наукометричні бази даних мають можливості автоматизованого збору метаданих із сайту наукового журналу – для таких баз, як DOAJ, у OJS передбачено можливості експорту метаданих та статей у вигляді XML-файлів. Розширення переліку підтримуваних OJS наукометричних баз даних є важливим завданням, розв’язання якого надасть можливість підвищити рівень охоплення журналів та сприяти подальшому поширенню опублікованих наукових результатів. На його розв’язання й спрямована дана робота.
Опис: Науковий керівник - доктор педагогічних наук, професор Семеріков Сергій Олексійович
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/handle/0564/1741
Розташовується у зібраннях:Студентські роботи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
potkvalrob_final.pdfМагістерська робота3.8 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.