Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/1670
Назва: Цінності здорового способу життя студентської молоді за гендерної ознакою
Автори: Марчик, Валентина Іванівна
Андріанов, Тарас Вадимович
Василенко, Вадим Вікторович
Ключові слова: здоровий спосіб життя
шкідливі звички
студентська молодь
гендерна ознака
Дата публікації: 2016
Видавництво: ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет»
Бібліографічний опис: Марчик В. І. Цінності здорового способу життя студентської молоді за гендерної ознакою / В. І. Марчик, Т. В. Андріанов, В. В. Василенко // Взаємодія духовного й фізичного виховання в становленні гармонійно розвинутої особистості : зб. статей у 2 т. ІІІ міжн. наук.-практ. онлайн-конф. (Слов’янськ, Україна, 24-25 березня 2016 року) / за ред. В. М. Пристинського, О. І. Федорова. - Слов’янськ, 2016. – Т. 1. – С. 115-119.
Короткий огляд (реферат): В роботі вивчалося ставлення до окремих цінностей здорового способу життя юнаків і дівчат, які навчаються у вищому навчальному закладі і займаються фізичною культурою і спортом. Показано, що в основному студентська молодь негативно ставиться до шкідливих звичок і не припускає їх присутності у своїх обраниць/обранців для створення сім’ї. У ставленні до вживання спиртних напоїв та наявності освіти не зафіксовано відмінностей за гендерною ознакою, проте виявлено, що до обраниці юнаки пред’являють більші вимоги, ніж дівчата до обранця, у ставленні до паління як «ні» та занять фізичними вправами як «да».
Опис: 1. Зерний И. Здоровый образ и здоровый стиль жизни человека / И. Зерний // Взаємодія духовного і фізичного виховання у формуванні гармонійно розвиненої особистості : збірник статей за матеріалами II науково-практичної online-конференції з міжнародною участю Слов’янськ, Україна, 25 березня 2015 р.) / за ред. В.М. Пристинського, О.І. Федорова. – Слов’янськ: ДВНЗ “Донбаський державний педагогічний університет”, 2015. – С. 175-178. 2. Національна стратегія з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність - здоровий спосіб життя - здорова нація» [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/42/2016 3. Омельченко Т.Г. Валеологічні аспекти впливу рухової активності на стан здоров’я населення України / Т.Г. Омельченко // Актуальні проблеми медико-біологічного забезпечення фізичної культури, спорту та фізичної реабілітації: І Міжнар. наук.-практ. конф. (Харків, 25 квітня 2015 року): збірник доповідей. – Харківська державна академія фізичної культури, 2015. – С. 88-92. 4. Рубан Л.А. Особенности отношения к своему здоровью студентов направления подготовки «Здоровье человека» / Л.А. Рубан // Актуальні проблеми медико-біологічного забезпечення фізичної культури, спорту та фізичної реабілітації: І Міжнар. наук.-практ. конф. (Харків, 25 квітня 2015 року): збірник доповідей. – Харків: Харківська державна академія фізичної культури, 2015. – С. 130-134. 5. Стасюк В. Виховання спрямованості на формування здорового способу життя: проблема визначення / Василь Стасюк, Леонід Олейник, Алла Олійник // Валеологічна освіта в навчальних закладах України: стан, напрямки й перспективи розвитку: ХХІ Всеукр. наук.-практ. конф. (Кіровоград, 21-23 травня 2015 року) зб. наук. праць. – Кіровоград: КДПУ ім. Володимира Винниченка, 2015. - С. 158- 163.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/handle/0564/1670
https://doi.org/10.31812/0564/1670
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної культури та методики її викладання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Марчик Андріанов Василенко.doc92.5 kBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.