Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9807
Назва: Короткий тлумачний словник термінів ділового мовлення
Автори: Вавринюк, Тетяна Іванівна
Мішеніна, Тетяна Михайлівна
Ключові слова: ділова українська мова
тлумачний словник термінів ділового мовлення
ділове мовлення
Дата публікації: 2006
Бібліографічний опис: Вавринюк Т. І. Короткий тлумачний словник термінів ділового мовлення / Т. І. Вавринюк, Т. М. Мішеніна. - Кривий Ріг, 2006. - 118 с.
Короткий огляд (реферат): Ділова сфера належить до однієї з основних життєво необхідних сфер життєдіяльності людини. Культура ділового мовлення є невід’ємною частиною загальномовної культури. Ділові папери, усне ділове мовлення потребують дотримання певних норм і застосування певних термінів, властивих цьому різновиду функціонального стилю української літературної мови. Короткий тлумачний словник ділового мовлення охоплює терміни й термінологічні сполучення і є відповіддю на потреби сучасної середньої та вищої освіти. Орієнтація саме на освітню сферу зумовила міру складності конкретних визначень та вибір реєстру словника. Терміни добиралися з сучасної навчальної літератури, призначеної для учнів та студентів. У словнику запропоновано коротке тлумачення 1350 найуживаніших слів і словосполучень ділового стилю мовлення. Матеріали словника допоможуть пробудити інтерес до мови, сприятимуть пожвавленню роботи на заняттях під час виконання найрізноманітніших вправ. Словник не подає вичерпної інформації щодо термінів ділового мовлення, але допомагає зрозуміти особливості стилю і з’ясувати значення окремих термінів і термінологічних словосполучень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9807
Розташовується у зібраннях:Словники

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вавринюк Короткий 118 с..pdf2.42 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.