Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4183
Назва: Сталінський терор голодом на Дніпропетровщині: анатомія злочину в регіональному вимірі
Автори: Романець, Наталя Радомирівна
Іваненко, Валентин Васильович
Ключові слова: терор голодом
Голодомор
Дніпропетровщина
Дата публікації: 2008
Видавництво: АРТ-ПРЕС
Бібліографічний опис: Романець Н. Р. Сталінський терор голодом на Дніпропетровщині: анатомія злочину в регіональному вимірі / Н. Р. Романець, В. В. Іваненко // Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Дніпропетровська область. – Дніпропетровськ, 2008. – С. 7-30.
Короткий огляд (реферат): У вступній статті до обласної Книги пам’яті, співавтором якої є доктор історичних наук, професор кафедри історії України та правознавства Наталя Радомирівна Романець – відомий науковець, дослідник Голодомору, побудованій здебільшого на нових маловідомих архівних документах і спогадах очевидців тих подій, автори спробували системно охарактеризувати в регіональному розрізі Дніпропетровщини основні спонукальні фактори (примусова колективізація, непосильні хлібозаготівлі) та карально-репресивні дії властей щодо селянства (розкуркулення, конфіскація майно, депортації, занесення сіл та районів на так звані «чорні дошки», введення натуральних штрафів і т. п), що у сукупності й обумовило виникнення Голодомору, а також показати його демографічні та соціально-економічні наслідки для нашого краю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4183
https://doi.org/10.31812/123456789/4183
Розташовується у зібраннях:Кафедра історії України та правознавства (монографії)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.