Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/1921
Назва: Роль сенсорних систем у виконанні точнісних рухів баскетболіста
Автори: Марчик, Валентина Іванівна
Василенко, Вадим Вікторович
Андріанов, Вадим Євстафійович
Ключові слова: сенсорні системи
точнісні рухи
глибинний зір
тактильні відчуття
баскетболіст
студенти
Дата публікації: 2007
Видавництво: Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича
Бібліографічний опис: Марчик В. І. Роль сенсорних систем у виконанні точнісних рухів баскетболіста / В. І. Марчик, В. В. Василенко, В. Є. Андріанов // Буковинський науковий спортивний вісник : зб. наук. праць. – Чернівці, 2007. – Вип. 3. – С. 279–284.
Короткий огляд (реферат): В роботі досліджували стан зорової і тактильної сенсорної системи у студентів, що займаються баскетболом, і загального курсу фізичного виховання. Спостерігаються відмінності в результативності точнісних рухів і проявах сенсорних систем серед студентів, що займаються баскетболом на секційних заняттях і студентів, що вивчають баскетбол на загальних заняттях фізичного виховання. Умовно визначено, що в групі спортсменів погодженість досліджуваних сенсорних систем є за рівнем більшою, ніж в групі студентів. Збільшення результативності (можливо, до визначеної межі) у виконанні точнісних рухів проявляється в глибинному зорі у відчуттях на зменшення дистанції, в тактильних відчуттях – у збільшенні тиску. До гри в баскетбол залучаються особи, що мають затребуванні генетичні характеристики. Управління сенсорних систем у виконанні точнісних фізичних рухів вдосконалюється разом з вдосконаленням спеціалізованої підготовки спортсмена.
Опис: 1. Бабушкін В. З. Баскетбол у вузі. - Харків: Основа, 1997. – 159 с. 2. Ровний А.С. Формування системи сенсорного контролю точнісних рухів спортсменів: Автореф. дис... д-ра наук з фізичного виховання і спорту: Нац. ун-т фіз.вих. і спорту України. – К., 2001. – 42 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/handle/0564/1921
https://doi.org/10.31812/0564/1921
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної культури та методики її викладання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чернівці.doc54.5 kBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.