Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/1890
Назва: Історія зарубіжної літератури. Епоха Середнiх вiкiв та Вiдродження
Автори: Яременко, Наталя Володимирівна
Коломієць, Наталія Євгенівна
Ключові слова: Середньовіччя
архаїчний епос
епос про Кухуліна
Давньоскандинавська міфологія
саги
едична поезія
Беовульф
класичний епос
куртуазія
лірика трубадурів
мінезинг
трувер
лицарський роман
Роман про Трістана та Ізольду
міська література Середньовіччя
тваринний епос
алегорична поема
Роман про Лиса
лірика вагантів
Франсуа Війон
література Передвідродження
Дата публікації: 2012
Видавництво: Друкарня СПД Щербенок С. Г.
Бібліографічний опис: Яременко Н. В. Історія зарубіжної літератури. Епоха Середніх віків та Відродження : навчальний посібник / Наталія Володимирівна Яременко, Наталія Євгенівна Коломієць. – Кривий Ріг, 2012. – 184 с.
Короткий огляд (реферат): У посібнику висвітлено художні надбання літератур Західної Європи, що типологічно вписуються в контекст середньовічної культурної традиції та соціокультурної парадигми епохи Відродження. Послідовність викладу матеріалу базується на хронологічному принципі та відповідає науковій періодизації літературного процесу. Подібний ракурс осмислення літературних реалій дозволяє простежити процес становлення й руху, взаємозв’язку та взаємодії художніх систем середньовіччя та Відродження. Посібник укладено на основі діючої програми відповідного курсу для філологічних факультетів педагогічних інститутів та університетів. Структуру обумовлено аксіологічною, літературознавчою та культурологічною змістовими лініями, що й формують літературну компетенцію студентів. Ціннісний аспект вивчення зарубіжної літератури передбачає опрацювання художнього твору в єдності його етичних та естетичних вимірів, формування світоглядних орієнтацій і розвиток творчих здібностей особистості. Наведений науковий матеріал сприяє успішному засвоєнню студентством основних теоретичних та історико-літературних знань, аналізу творів у контексті літературного процесу. Потрактування словесного мистецтва як складової частини духовної культури народів допомагає формуванню вміння молоді визначати специфіку художнього твору в зіставленні з творами інших видів мистецтв.
Опис: Складність феномену середньовічної літератури зумовлює багаторівневість форм контролю навчальних досягнень студентів у процесі осягнення курсу. Посібник містить питання для самоконтролю, тести закритої та відкритої форми, які орієнтують студента на самостійний пошук.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/handle/0564/1890
https://doi.org/10.31812/0564/1890
Розташовується у зібраннях:Кафедра української та зарубіжної літератур (навчально-методичні матеріали)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ІСТОРІЯ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ (верстка).docнавчальний посібник2.96 MBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.