Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/1833
Назва: Моделювання генетичних та еволюційних процесів у популяціях засобами комп’ютерних технологій
Автори: Комарова, Олена Володимирівна
Ключові слова: моделювання
комп’ютерні технології
закон Харді-Вайнберга
статистичні методи
веб-сторінка
фактори еволюції
природний добір
генетична структура популяції
мікроеволюція
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Комарова О. В. Моделювання генетичних та еволюційних процесів у популяціях засобами комп’ютерних технологій / О. В. Комарова // Комп’ютер у школі та сім’ї. – 2016. – № 7. – С. 17–20.
Короткий огляд (реферат): У статті продовжується розмова про використання комп’ютерних засобів навчання під час моделювання біологічних процесів у старшій школі. Автором розроблено веб-сторінку для онлайн обробки результатів моделювання генетичної структури популяції, на яку діє такий фактор, як природний добір. Стверджується, що моделювання генетичної структури популяції, яка не описується законом Харді-Вайнберга, дозволяє сформувати в учнів стійкі переконання про причини та напрямок мікроеволюційних змін у популяціях та окремі фактори еволюційного процесу в цілому. Перспективи подальшого дослідження полягають у розробці веб – сторінок з алгоритмами дій учнів по створенню та дослідженню моделей генетичної структури популяцій, у яких не дотримано такі умови достовірності закону рівноваги генних концентрацій, як наявність мутаційного процесу, потоку генів та дрейфу генів.
Опис: 1. Комарова О.В. Модельні експерименти під час вивчення закону Харді-Вайнберга / Комарова О. В. // Біологія і хімія в сучасній школі. – 2013. - № 6. – С. 25 – 31. 2. Комарова О. В. Моделювання біологічних процесів у старшій школі засобами комп’ютерних технологій / О. В. Комарова // Комп’ютер у школі та сім’ї. - 2016. - № 5. - С. 21 - 27.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/handle/0564/1833
https://doi.org/10.31812/0564/1833
Розташовується у зібраннях:Кафедра зоології та методики навчання біології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2часть.pdf529.96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.