Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6696
Назва: Спосіб стимулювання природного озеленення крутих схилів відвалів залізорудних шахт і кар'єрів
Автори: Антонік, Валерій Іванович
Бугрєєв, Сергій Володимирович
Щокін, Вадим Петрович
Антонік, Ірина Петрівна
Штанько, Людмила Олександрівна
Іващенко, Володимир Анатольєвич
Ключові слова: природне озеленення
схили відвалів
відвали залізорудних шахт
відвали залізорудних кар'єрів
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Спосіб стимулювання природного озеленення крутих схилів відвалів залізорудних шахт і кар'єрів : пат. 151336 Україна : МПК (2022.01) A01B 79/00. № u 2022 00038 ; заявл. 04.01.2022 ; опубл. 06.07.2022, Бюл. № 27.
Короткий огляд (реферат): Спосіб стимулювання природного озеленення крутих схилів відвалів залізорудних шахт і кар'єрів включає вибіркове нанесення на поверхню відвалів рідкої гідросуміші із зв'язуючих та удобрюючих речовин, до струму якої періодично, в процесі засівання, додають насіння дерев невибагливих сортів. Гідросуміш насіння рослин разом з мінеральними добривами та мульчею готують заздалегідь, постійно керовано підтримують її у стані суспензії за допомогою лопатевого перемішувача типової гідросівалки та наносять на поверхню відвалів суцільним шаром. При цьому у дисперсній системі суспензії гідросуміші як дисперсне середовище застосовують розчин азотно-фосфорно-калійних добрив у воді, а як дисперсну фазу беруть насіння багаторічних трав, дерев, кущів та мульчу у вигляді органо-мінерального (живильного) субстрату, що виробляється із стічних вод каналізаційної системи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6696
Розташовується у зібраннях:Кафедра зоології та методики навчання біології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.