Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4080
Назва: Структурно-семантичні особливості неологізмів-запозичень у медіа сфері сучасної німецької мови
Автори: Кiрієнко, Анастасія Олегівна
Ключові слова: німецька мова
неологізм-запозичення
медійна сфера
структурні особливості
семантичні особливості
неологізм
тематичні групи
функціональні особливості
Дата публікації: 10-гру-2020
Бібліографічний опис: Кірієнко А. О. Структурно-семантичні особливості неологізмів-запозичень у медіа сфері сучасної німецької мови : магістерська робота / А. О. Кірієнко ; науковий керівник - канд. пед. наук, доцент В. А. Карпюк. - Кривий Ріг, 2020. – 73 с.
Короткий огляд (реферат): У роботі розглядаються аналіз особливостей неологізмів-запозичення в сучасній німецькій мові. На матеріалі медійної сфери вивчені сучаснітенденції проникнення запозичень в німецькіймові: велика кількість англіцизмів, проникнення запозичень на різні мовні рівні, масовість запозичень. За підсумками проведеного дослідження сформульовані висновки про те, що на рубежі XX-XXI ст. англіцизми витісняють німецькі слова з німецької мови; але на сьогоднішній день можна говорити про поступове входження англійських запозичень в німецьку лексичну систему; через англійську мову в німецьку мову приходять не тільки англійські слова, а й слова з інших мов світу, що призводить до появи шару міжнародної лексики в німецькій мові і так само до її інтернаціоналізації; іноземні запозичення проявляють тенденцію до включення в словостворюючу систему німецької мови: запозичене слово може з'єднуватися з німецькими словотворчими елементами, з німецькою або з іншою запозиченою основою, утворюючи гібридні лексеми; на відміну від більш ранніх етапів розвитку мови запозичення в XXI ст. використовуються увсіх сферах і практично всіма носіями мови.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4080
Розташовується у зібраннях:Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом Кірієнко А. О.pdf518.27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.