Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4073
Назва: Територіальні спори країн як фактор формування сучасної політичної карти світу
Автори: Шевченко, Анастасія Аркадіївна
Ключові слова: міжнародний територіальний спір
державна територія
територія
акваторія
політична карта світу
Міжнародний суд
ООН
Дата публікації: 9-гру-2020
Бібліографічний опис: Шевченко А. А. Територіальні спори країн як фактор формування сучасної політичної карти світу : кваліфікаційна робота / А. А. Шевченко ; науковий керівник – канд. пед. наук, доцент Л. В. Бурман. – Кривий Ріг, 2020. – 88 с.
Короткий огляд (реферат): Предмет дослідження: територіальні спори як фактор формування сучасної політичної карти світу. Метою цієї магістерської роботи є дослідити основні теоретичні та практичні аспекти, пов’язані з поширенням територіальних спорів у різних макрорегіонах світу. Виконано їх порівняння, зіставлення, аналізу по відношенню один до одного в контексті проблематики розповсюдження територіальних спорів та класифікація в світовій міжнародній правовій та географічній практиці. Методологію дослідження склали порівняльний, статистичний, аналітичний методи, системний підхід. У першому розділі представлені думки різних науковців щодо класифікації територіальних спорів, рівні виникнення кризових ситуацій та причин виникнення територій, що є спірнимина сьогодні між державами. Другий розділ дослідження присвячений визначенню місця територіальних спорів у системі факторів формування політичної карти світу та аналізу різних територіальних спорів, зокрема – кількості спірних територій у макрорегіонах, причин спорів, статусів різних спірних територій у світі. Третій розділ має практичне значення і присвячений характеристиці актуальних на кінець 2020 року територіальних спорів на політичній карті світу з урахуванням регіональних відмінностей. Висновки дослідження можуть бути використані в подальших дослідженнях з даного питання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4073
Розташовується у зібраннях:Кафедра географії та методики її навчання (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МАГІСТЕРСЬКА_РОБОТА_ШЕВЧЕНКО_АНАСТАСІЯ_(1).PDF4.19 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.