Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4026
Назва: Формування в молодших школярів навичок використання виражальних можливостей іменників і прикметників як засобу реалізації змістової лінії «Досліджуємо мовні явища»
Автори: Фігурна, Яна Вікторівна
Ключові слова: розвиток мовлення
комунікативно-мовленнєвий підхід
засоби виразності у мовленні учнів початкової школи
Дата публікації: 8-гру-2020
Бібліографічний опис: Фігурна Я. В. Формування в молодших школярів навичок використання виражальних можливостей іменників і прикметників як засобу реалізації змістової лінії «Досліджуємо мовні явища» : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти магістр за спеціальністю 013. Початкова освіта / Я. В. Фігурна ; наук. керівник - В. В. Пруняк. – Рукопис. – Кривий Ріг, 2020. – 102 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі розглядаються теоретичні основи розвитку навчання мови і мовлення дітей молодшого шкільного віку, з’ясовуються психолого-педагогічні особливості процесу засвоєння мови і мовлення молодшими школярами, визначаються лінгводидактичні особливості розвитку мовлення учнів початкових класів під час вивчення частин мови, аналізуються шкільні програми та підручники щодо можливості засвоєння учнями 3-4 класів мови і мовлення під час вивчення тем «Іменник» і «Прикметник». Практичну частину дослідження присвячено розробці й апробації спеціальної системи вправ, спрямованої на формування навичок у молодших школярів використовувати виражальні можливості іменників і прикметників у власній мовленнєвій і комунікативній практиці. Доведено, що комунікативно-мовленнєвий підхід до роботи над частинами мови за допомогою використання спеціальної системи вправ і завдань допомагає не тільки за¬своїти елементарний теоретичний мінімум про семантичні, морфологічні та синтаксичні особливості частин мови, а й усвідомити їх роль у спілкуванні і практично засвоїти їх виражальні можливості у процесі побудови власних висловлювань, максимально наближених до природної взаємодії особистостей в соціумі.
Опис: Керівник: кандидат філол. наук, доцент Пруняк В. В.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4026
Розташовується у зібраннях:Кафедра початкової освіти (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фігурна Я. Вир можл ім, прикм.pdf1.42 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.