Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4011
Назва: Формування в молодших школярів умінь сприймати, аналізувати й оцінювати усну інформацію в умовах реалізації змістової лінії «Взаємодіємо усно»
Автори: Вітренко, Ірина Сергіївна
Ключові слова: види мовленнєвої діяльності
аудитивні уміння
уміння сприймати, аналізувати й оцінювати усну інформацію
Дата публікації: 7-гру-2020
Бібліографічний опис: Вітренко І. С. Формування в молодших школярів умінь сприймати, аналізувати й оцінювати усну інформацію в умовах реалізації змістової лінії «Взаємодіємо усно» : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти магістр за спеціальністю 013. Початкова освіта / І. С. Вітренко ; наук. керівник - В. В. Пруняк. – Рукопис. – Кривий Ріг, 2020. – 89 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі розглядаються теоретичні основи процесу формування і розвитку аудитивних умінь учнів початкових класів, вивчаються педагогічні і психологічні особливості формування в них навичок аудіювання, з’ясовуються зміст і напрями роботи щодо формування цих навичок. Проаналізовано підручники та шкільні програми щодо забезпечення аудитивних умінь відповідно до вимог змістової лінії «Взаємодіємо усно». Доведено, що ефективний розвиток аудитивних умінь учнів забезпечується завдяки послідовному використанню комплексної системи підготовчих, інформаційно-змістових, мовно-мовленнєвих та оцінно-контролюючих вправ. Вони дозволили навчити учнів усвідомлювати і розуміти мету слухання, визначати особливості ситуації спілкування. Обов’язковою умовою аудіювання була орієнтація учнів на необхідність уважного сприймання, аналізу, інтерпретації та оцінювання почутої інформації з тим, щоб потім можна було використати її у процесі побудови власного усного висловлювання. Це спонукало дітей не тільки до можливості утримування у їх пам’яті основного змісту висловлювання, виділення головної і другорядної інформації, узагальнення та інтерпретації почутого.
Опис: Керівник: канд. філологічних наук, доцент Пруняк В. В.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4011
Розташовується у зібраннях:Кафедра початкової освіти (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вітренко І Ауд 3 кл.pdf1.12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.