Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3543
Назва: Художній образ в гобелені: історія і сучасність
Автори: Кулібаба, Тетяна Михайлівна
Ключові слова: художній текстиль
історичний розвиток гобелену
художній образ
засоби реалізації задуму
європейський гобелен нового і новітнього часу
українське народне ткацтво
професійний вітчизняний гобелен
художньо-образне мислення
Дата публікації: 11-гру-2019
Бібліографічний опис: Кулібаба Т. М. Художній образ в гобелені: історія і сучасність : магістерська робота студентки художньо-графічного відділення факультету мистецтв групи ОМ-м-14 / Т. М. Кулібаба ; наук. керівник - кандидат мистецтвознавства, доцент І. М. Удріс. - Кривий Ріг, 2019. - 172 с.
Короткий огляд (реферат): В магістерському дослідженні на основі аналізу фахової літератури та мистецьких творів досліджено розвиток гобелену як провідної складової художнього текстилю від часів зародження до сучасності в контексті загальної стильової еволюції образотворчого мистецтва на різних етапах еволюції. З’ясовано формально-змістові характеристики та технологічні прийоми реалізації художнього образу в гобелені як самостійному різновиду декоративного мистецтва. Окреслено визначальні риси та стильові особливості різних регіонів стародавнього світу, середньовічного східного та європейського гобелену. Висвітлено шляхи розвитку, провідні стильові напрямки та регіональні особливості європейського гобелену Ренесансу та Нового часу. Простежено розвиток ткацтва в локальних творчих осередках України цього періоду. Охарактеризовано характерні тенденції формування художнього образу в гобелені часів активізації інтересу митців та широкої громадськості до цього виду декоративної творчості в сер. ХІХ – п. ХХ ст. та протягом ХХ ст. Послідовно висвітлено розвиток різних напрямків українського гобелену ХХ століття й наших днів з аналізом творчості провідних митців. Розглянуто педагогічні умови становлення художнього образного композиційного мислення майбутніх вчителів образотворчого мистецтв в процесі ознайомлення з художньо-технологічними засадами створення гобелену. Розроблено пропозиції по програмі наукового гуртка з метою поглибленого освоєння студентами засад творення художнього образу в текстилі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3543
Розташовується у зібраннях:Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кулібаба Т.М._магістерська.pdf12.06 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.