Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3537
Назва: Символіка жіночих образів у європейському живописі кінця ХІХ-ХХ століть
Автори: Водяна, Віолетта Віталіївна
Ключові слова: європейський живопис
жіночі образи
символізм
символізація
творча діяльність
навчальний процес
мультимедійна презентація
Дата публікації: 12-гру-2019
Бібліографічний опис: Водяна В. В. Символіка жіночих образів у європейському живописі кінця ХІХ-ХХ століть : магістерська робота / В. В. Водяна ; наук. керівник - О. Ч. Чирва. - Кривий Ріг : КДПУ, 2019. - 84 с.
Короткий огляд (реферат): Розкрито поняття «символіка жіночого образу» й уточнено його ознаки в європейському мистецтві кінця ХІХ-ХХ століть. Проаналізовано символіку жіночого образу в контексті символізму як художньо-естетичного напрямку образотворчого мистецтва. Запропоновано типологію жіночих образів на підставі застосування архетипів, рослинних, тваринних та антропоморфних символів. Визначені головні засоби створення символічних образів (інтерпретація, стилізація, трансформація, метафоризація). Встановлено, що застосування символічних образів в навчальному процесі активізує пізнавальну і творчу діяльність студентів. Розкрито можливості та умови застосування мультимедійної презентації як засобу оптимізації навчального процесу у вищій школі. Визначені педагогічні вимоги до створення та впровадження презентаційного навчального матеріалу в навчальний процес. Розроблено дидактичні та методичні матеріали, презентація та ілюстративний ряд для проведення занять з історії образотворчого мистецтва за темами: «Систематизація специфіки жіночого образу доби польського модерну»; «Класифікація жіночих образів польської сецесії».
Опис: науковий керівник - канд. пед. наук, доцент Чирва О. Ч.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3537
Розташовується у зібраннях:Кафедра образотворчого мистецтва (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВОДЯНА_В._магістерська.pdfкваліфікаційна робота6.37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.