Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3474
Назва: Особливості руху мотузок і ланцюгів у гравітаційному полі Землі
Автори: Чеснокова, Дарія Андріївна
Ключові слова: прискорення вільного падіння
закони Ньютона
Дата публікації: 8-гру-2019
Бібліографічний опис: Чеснокова Д. А. Особливості руху мотузок і ланцюгів у гравітаційному полі Землі : магістерська робота / Д. А. Чеснокова ; науковий керівник - док. техн. н., проф. к. фіз. та метод. її навч. В. М. Здещиц. Кривий Ріг, 2019. 75 с.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є доведення нетривіальної тези, що падіння тіла з певної висоти не може обмежуватися розглядом лише задач стосовно матеріальної точки або руху тіла по певній замкненій траєкторії. Виявляється, що падіння прив’язаного тіла, а саме, тіл з розсередженою масою, є досить непростою задачею, але напрочуд необхідною не тільки з теоретичної точки зору, але і з практичного застосування, наприклад будівництво, промисловість ітд. Основним результатом роботи є отримання результатів, які свідчать про неточність вже відомих нам формул, щодо дослідження прискорення вільного падіння, розглянуто характер руху тіл з розсередженими масами, які наштовхують на необхідність переогляду даної теми. Показано, що кожний студент, та навіть учень, може провести подібні досліди самостійно, маючи лише смартфон з можливістю уповільненої зйомки, та базові знання щодо обробки результатів у відповідних програмах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3474
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізики та методики її навчання (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чеснокова_магістерська_2019.pdf1.5 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.