Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3467
Назва: Особливості мовної репрезентації концепту «Freiheit»-«Свобода» у німецькій та українській мовах
Автори: Барабаш, Яна Ігорівна
Ключові слова: концепт
поняття
мовна картина світу
концептуальна картина світу
когнітивна лінгвістика
лінгвокультурологія
Дата публікації: 9-гру-2019
Бібліографічний опис: Барабаш Я. І. Особливості мовної репрезентації концепту «Freiheit»-«Свобода» у німецькій та українській мовах : кваліфікаційна робота / Я. І. Барабаш ; наук. керівник – доктор педагогічних наук, професор В. А. Гаманюк. – Кривий Ріг, 2019. – 99 с.
Короткий огляд (реферат): У роботі розглянуто особливості мовної репрезентації концепту «Freiheit»-«Свобода» у німецькій та українській мовах. В першому розділі розкривається поняття «концепт» та загально - теоретичні підходи до його інтерпретації: розглядається розвиток поняття «концепт»; встановлено різницю між концептом як основної одиниці лінгвокультурології та когнітивної лінгвістики. Також було визначено значення поняття «Свобода» в різних концептуальних картинах світу, зокрема у німецькій та українській. Другий розділ присвячено способам вербалізації даного концепту у німецькій та українській мовній культурі. Окрім цього була проведена порівняльна характеристика мовної репрезентації концепту «свобода» у німецькій та українській мовах. Також опрацювання фактичного матеріалу, а саме публіцистичних статей автентичних німецькомовних та українських відомих видань: журналів «Maas»; «fluter»; та «NeueZüricherZeitung»,«Український тиждень»; «Політична критика»; «Українська правда» дали можливість проаналізувати їх на наявність певних лексичних одиниць, які дотичні до поняття концепту «Freiheit»-«Свобода».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3467
Розташовується у зібраннях:Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Барабаш Яна_квал_роб.pdf1.28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.