Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3466
Назва: Методика вивчення трикутників у поглибленому курсі геометрії основної школи
Автори: Гарізан, Антон Андрійович
Ключові слова: методика навчання математики
трикутники
задачі на трикутники
геометрія Лобачевського
Дата публікації: 9-гру-2019
Бібліографічний опис: Гарізан А. А. Методика вивчення трикутників у поглибленому курсі геометрії основної школи : кваліфікаційна робота ступеня вищої освіти магістр, спеціальності 014.04 Середня освіта (Математика) / А. А. Гарізан ; наук. керівник - Т. С. Армаш. – Кривий Ріг, 2019. – 93 с.
Короткий огляд (реферат): Вивчення теми «Трикутники» пронизує весь курс геометрії основної школи. Логіко-математичний аналіз був зроблений з теми «Розв’язування трикутників» (9 клас), яка є завершальною темою в планіметрії, що стосується трикутників. Основною відмінністю вивчення трикутників на базовому на поглибленому рівнях навчання математики є нові факти: лема про хорду та наслідок з неї;теорема Чеви; теорема Ейлера. Для виділених задач на обчислення, побудову, доведення і дослідження, розглянуті типові ситуації, з якими стикаються учні і вчителі під час вивчення трикутників, продемонстровано застосування евристичних елементів навчання, представлені системи вправ, які підвищать пізнавальний інтерес учнів, представлені приклади їх розв’язання. Застосування ІКТ теж підвищить ефективність роботи на уроках геометрії і дозволить перевірити знання учнів за допомогою комп’ютерного тестування. Розроблений факультативний курс з теми «Трикутники в геометрії Лобачевського», що стане у нагоді вчителю та учням, які хочуть вивчати математику більш поглиблено або готуються до олімпіад та математичних конкурсів різних рівнів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3466
Розташовується у зібраннях:Кафедра математики та методики її навчання (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота _Гарізан А. (1).pdf2.03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.