Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3456
Назва: Вербалізація стратегій ввічливості дистанціювання в англомовному політичному дискурсі парламентських дебатів
Автори: Бородкіна, Ганна Олександрівна
Ключові слова: ввічливість дистанціювання
стратегія
тактика
політичний дискурс парламентських дебатів
вербалізація
Дата публікації: 8-гру-2019
Бібліографічний опис: Бородкіна Г. О. Вербалізація стратегій ввічливості дистанціювання в англомовному політичному дискурсі парламентських дебатів : кваліфікаційна робота студентки факультету іноземних мов групи АНФ-м-14 / Г. О. Бородкіна ; наук. керівник - Л. О. Луценко. – Кривий Ріг, 2019. – 105 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі досліджено мовленнєві засоби реалізації ввічливості дистанціювання в англомовному політичному дискурсі, репрезентованому дебатами парламенту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Методом суцільної вибірки дискурсивних епізодів ідентифіковано стратегії і тактики ввічливості дистанціювання, спрямованої на зниження рівня імперативності висловлювань та мінімізацію тиску адресанта на адресата. Встановлено, що найбільш продуктивними у вербалізації стратегій і тактик ввічливості дистанціювання в політичному дискурсі парламентських дебатів виявляються граматичні засоби (модальні дієслова, умовний спосіб, пасивний стан, інфінітивні конструкції та ін.). Серед синтаксичних засобів переважають парантетичні елементи та безособові речення, які слугують для маскування думки мовця, підкреслення об’єктивності його висловлювання та дистанціювання від слухача в зазначеному політичному дискурсі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3456
Розташовується у зібраннях:Кафедра англійської філології (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Магістерська Бородкіна.pdf1.23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.