Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3425
Назва: Біорізноманіття мега- та мезофільних тварин балки Кобильна
Автори: Шпірнова, Наталія Олексіївна
Ключові слова: балка Кобильна
біорізноманіття
фауна
мезофільні тварини
мегафільні тварини
охорона
антропогенні фактори
Дата публікації: 6-гру-2019
Видавництво: КДПУ
Бібліографічний опис: Шпірнова Н. О. Біорізноманіття мега- та мезофільних тварин балки Кобильна : магістерська робота з біології / Н. О. Шпірнова ; наук. керівник - В. І. Стригунов. - Кривий Ріг : Криворізький державний педагогічний університет, 2019. – 84 с.
Короткий огляд (реферат): В ході аналітичного огляду літератури та особистих досліджень з’ясовано сучасний стан фауни балки Кобильної, розглянуто проблеми її збереження та охорони, як частини типчаково-ковилового степу. Обгрунтовано актуальність дослідження території балки, висвітлено значення отриманих даних та перспективи їх застосування. В результаті дослідження встановлено перебування 67 видів тварин серед яких 49 видів з 3-х класів безхребетних (багатоніжки - 2, павуки 3, комах – 44 особини), та хребетні 18 видів з 4 класів хребетних(земноводні-1, плазуни -3,птахи -10, ссавці-5). З них вісім видів занесені до 3-го видання Червоної книги України. В результаті антропогенного впливу на природу балки сучасна площа типчаково-ковилового степу складає всього 0,8 % від загальної площі регіонального ландшафтного парку «Балка Кобильна». Тому результати досліджень мають велике значення для відновлення природного потенціалу балки, поповнення бази даних для Червониг книг України і Дніпропетроскої області, для ведення Кадастру тваринного світу України, а також при вивченні шкільного курсу біології та біологічних дисциплін в університетах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3425
Розташовується у зібраннях:Кафедра зоології та методики навчання біології (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шпірнова Н.О. Магістерська-2019.doc5.16 MBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.