Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3387
Назва: Лінгводидактичні засади навчання практичної риторики в старшій школі
Автори: Іваненко, Аліна Михайлівна
Ключові слова: практична риторика
формування риторичних умінь і навичок
психологія
лінгводидактика
методи
Дата публікації: 25-лис-2019
Бібліографічний опис: Іваненко А. М. Лінгводидактичні засади навчання практичної риторики в старшій школі : кваліфікаційна робота / науковий керівник - проф., д. пед. н. З. П. Бакум. Кривий Ріг, 2019. 78 с.
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота присвячена дослідженню формування риторичних умінь і навичок в учнів старших класів. З’ясовано сутність поняття «риторика», з точки зору лінгвістики й лінгводидактики, визначено психологічні чинники формування риторичних умінь і навичок. Розглянуто ключові підходи (комунікативний, діяльнісний, особистісно орієнтований і текстоцентричний) і принципи (науковість, систематичність, послідовність, доступність, взаємозалежність мови і мислення, принцип гармонізуючого діалогу, активного сприймання, формування особистості через слово). Розроблено систему методів, завдань і вправ, що забезпечують гармонійний розвиток риторичних умінь і навичок (інтонування речень і текстів, написання плану й добір тез для промови, створення та виголошення оригінального виступу, аналіз власних промов, спираючись на досвід відомих риторів тощо).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3387
Розташовується у зібраннях:Кафедра української мови (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ІВАНЕНКО А.М._Магістерська робота_2019.pdf1.14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.