Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3013
Назва: Вода як частина життєдіяльності людини та практика її вживання
Автори: Кучерган, Єлизавета Валеріївна
Євангеліст, Ольга
Ключові слова: вода
життєдіяльність людини
рухова активність
здоровий спосіб життя
практика вживання води
спорт
фізичні навантаження
Дата публікації: 2018
Видавництво: Криворізький державний педагогічний університет
Бібліографічний опис: Кучерган Є. В. Вода як частина життєдіяльності людини та практика її вживання / Є. В. Кучерган, О. О. Євангеліст // Засоби фізичного виховання у формуванні та укріпленні здоров’я підростаючого покоління : збірник статей за матеріалами науково-практичної конференції (Кривий Ріг, 15 листопада 2018 р.). – Кривий Ріг, 2018. – С. 35–39.
Короткий огляд (реферат): В нашому житті вода є невід'ємним компонентом життєдіяльності людини. Її значимість підвищується, коли студенти займаються руховою активністю, фізичними навантаженнями та ведуть здоровий спосіб життя. При недостатній кількості вживання води відбувається зневоднення організму, що може негативно впливати на сам організм, а в окремих випадках призвести до незворотних наслідків, а в екстремальних випадках до його загибелі. Незважаючи на велику кількість праць, присвячених дослідженню різних аспектів якості води, люди не завжди знають про її значущість для життєдіяльності, та досить часто не звертають уваги на практику її використання. Мета статі полягає в теоретико-методичному обґрунтуванні різних аспектів води як частини життєдіяльності людини, та практики її вживання в повсякденному житті: прослідкувати динаміку екологічного виховання та раціонального споживання екологічно очищеної води студентами Криворізького державного педагогічного університету на природничому факультеті з групою ФК (фізична культура) в кількості 29 студентів. Вода є невід'ємною частинною життєдіяльності людини та практика її вживання потребує розумного використання. Так за проведеним опитуванням та теоретичними даними, які викладені в статті, динаміка екологічного виховання студентів Криворізького державного педагогічного університету на природничому факультеті в групі ФК (Фізична культура) в кількості 29 студентів є відмінною, так як кожен студент зміг виявив та оцінити якість водопостачання в дома. Про розуміння студентів значущості води для життєдіяльності людини, та певної критичності в її якості на Криворіжжі, свідчить раціональне споживання екологічно очищеної води першокурсниками вдома. Так було встановлено, що більша частинна студентів використовують допоміжні методи та засоби очищення води, іноді навіть комбінуючи їх для кращого результату й лише 2% не очищають воду та вживають сиру.
Опис: 1. Гончаренко М. С. Екологія людини: навч. посіб. / М. С. Гончаренко, Ю. Д. Бойчук. / За ред. Н. В. Кочубей. - Суми : ВТД «Університетська книга»; К. : Видавничий дім «Княгиня Ольга». 2005. - 394 с. 2. Гигиена и экология человека: учебник / Под ред. В. Т. Бордова. – Винница, 2008. - 720 с. 3. Опарин А. И. Возникновение жизни на Земле / А. И. Опарин. - 2-е изд., значительно доп. - М.- Л.: Издательство Академии наук СССР, 1941. - 267 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3013
https://doi.org/10.31812/123456789/3013
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної культури та методики її викладання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kuchergan.pdf385.26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.