Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2805
Назва: Концепція людини та дійсності у творчості Галини Пагутяк
Автори: Липа, Анна Олександрівна
Ключові слова: концепція людини та дійсності
есе
самотність
Дата публікації: 11-гру-2018
Бібліографічний опис: Липа А. О. Концепція людини та дійсності у творчості Галини Пагутяк : кваліфікаційна робота студентки факультету української філології групи УАФ-м-17 / А. О. Липа ; науковий керівник - доцент, кандидат філологічних наук Н. Г. Мельник. - Кривий Ріг : КДПУ, 2018. - 59 с.
Короткий огляд (реферат): Магістерське дослідження присвячене визначенню концепції людини та дійсності в творчості Галини Пагутяк. Акцентовано на гуманістичній спрямованості творів письменниці, її увазі та повазі до людини як провідних ознаках доробку авторки. Не приймаючи жорстокості, абсурдності сучасного світу, письменниця творить свій особливий ідеальний художній простір, у якому людина повинна жити гармонійним, природним життям, бути вільною від суспільних обмежень. Концепцію такої ідеальної дійсності Галина Пагутяк осмислює через міфологему сад, яка поєднує в собі традиційні біблійні значення з авторськими трактуваннями. Оригінальним у творчості Галини Пагутяк є розуміння письменницею людини як чужої для всіх істоти. Авторка наголошує на принциповій самотності людини серед інших. Отже, провідними рисами ідеальної концепції людини в творах Галини Пагутяк постають милосердя, природність, маргінальність та самотність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2805
Розташовується у зібраннях:Кафедра української та зарубіжної літератур (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
АняЛипа1.docx.pdf877.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.