Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2794
Назва: Художні функції концепту книга в романі Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом"
Автори: Станівчук, Анна Владиславівна
Ключові слова: концепт
книга
роман-антиутопія
ідея художнього твору
Дата публікації: 10-гру-2018
Бібліографічний опис: Станівчук А. В. Художні функції концепту книга в романі Рея Бредбері "451 градус за Фаренгейтом" / А. В. Станівчук ; науковий керівник - доцент, кандидат філологічних наук Н. Г. Мельник. - Кривий Ріг : КДПУ, 2018. - 70 с.
Короткий огляд (реферат): Магістерську роботу присвячено дослідженню художніх функцій концепту книга в романі-антиутопії американського письменника Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом». Твір є спробою автора осмислити майбутню долю людини, культури та цивілізації, які рухаються в напрямку деградації. Хворобливий стан суспільства осмислюється у творі через концепт книга: читання під забороною, книги наказано знищити, а той, хто цю заборону порушує, вважається божевільним. Функції названого концепту в романі-антиутопії пов'язані з процесом осягнення героєм самого себе через любов до інших людей, його виходом зі стану відчуження. Книга в романі – головний ворог тоталітарної держави, оскільки змушує людину сумніватися в усталених, загальновизнаних речах, збуджує інтелект, викликає бажання мислити вільно й неординарно. Книга – це символ традиції, зв'язку з минулим. Образ книги в романі концентрує в собі ідеї, символічні значення, пов'язані з біблійною образністю, що сприяють глибокій смисловій наповненості роману, визначають його ідейні пласти. Отже, художні функції концепту книга в романі-антиутопії Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» полягають в утвердженні нерозривного зв’язку людини з гуманістичною традицією цивілізації, духовного досвіду минулих поколінь, необхідності її інтелектуального та морально-етичного розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2794
Розташовується у зібраннях:Кафедра української та зарубіжної літератур (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Робота А.pdf927.67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.