Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2758
Назва: Традиції Руссо у романі Ґете «Страждання юного Вертера»
Автори: Клеіна, Дар’я Едуардівна
Ключові слова: епоха Просвітництва
руссоїзм
філософський роман
епістолярний роман
традиції
сентименталізм
літературний напрямок «вертерізм»
Дата публікації: 7-гру-2018
Видавництво: КДПУ
Бібліографічний опис: Клеіна Д. Е. Традиції Руссо у романі Ґете «Страждання юного Вертера» : магістерська робота / Д. Е. Клеіна ; науковий керівник - канд. пед. наук, доцент Т. А. Ільїна. - Кривий Ріг, 2018. - 100 с.
Короткий огляд (реферат): У роботі були розглянуті спільні риси роману Ж.-Ж. Руссо «Юлія, або Нова Елоїза» та роману Ґете «Страждання юного Вертера», охарактеризовані особливості розвитку сентименталізму в Німеччині, який припадає на 70–80-ті рр. XVIII ст. і пов’язаний з рухом «Бурі і натиску», визначені особливості трансформації епістолярного жанру в щоденниковий у романі «Страждання юного Вертера», в якому Ґете продовжує традицій Руссо. Романи об’єднує схожість поглядів на соціально-політичну картину світу і ототожнення людини як частини природи. Для творів Ґете і Руссо характерними є поетизація природи і «чуттєвість» головного героя, дотримання мотивів відмови від порочної цивілізації. Ґете продовжує у своєму романі найголовніші традиції Руссо – культ природи та загальну рівність людей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2758
Розташовується у зібраннях:Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання (магістерські)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом Клеиной Дарьи.pdf724.9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.