Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/267
Назва: Краєзнавство як галузь науково-практичної діяльності : рекомендаційний бібліографічний покажчик
Автори: Лебедюк, Олена Олександрівна
Ключові слова: краєзнавство
історичне краєзнавство
географічне краєзнавство
екологічне краєзнавство
шкільне краєзнавство
напрями краєзнавства
українське краєзнавство
Дата публікації: 2010
Короткий огляд (реферат): Краєзнавство – це комплекс наукових дисциплін, різних за змістом та методами дослідження, але які в своїй сукупності ведуть до наукового і всебічного пізнання краю. Предметом краєзнавства є природа, населення та господарство, історичне минуле, мистецтво, культура. Все це об’єкти різних наук і відповідно при їх вивченні використовуються різні методи, властиві відповідним областям знань. Але в усіх напрямках краєзнавчої діяльності є загальний (спільний) предмет вивчення – край. Поняття «край» – умовне і залежить від того, хто і з якою метою його вивчає. Воно може бути навчальним, науковим, виховним і практичним. Виділяють краєзнавство комплексне і галузеве. Цей рекомендаційний покажчик складено на основі перегляду каталогів та картотек бібліотеки КДПУ. Він складається з 7 розділів і містить 106 н.і. за період з 1961 по 2010 рік. Покажчик може стати у нагоді студентам, аспірантам, викладачам, а також тим, хто цікавиться питаннями краєзнавства. Покажчик містить 106 джерел за період з 1961 по 2010 рік.
Опис: Лебедюк О. О. Краєзнавство як галузь науково-практичної діяльності : рекомендаційний бібліографічний покажчик / О. О. Лебедюк. - Кривий Ріг : КДПУ, 2010. - 15 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.krpd.edu.ua/handle/0564/267
Розташовується у зібраннях:Бібліографічна продукція

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kraeznavstvo.doc2.83 MBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.