Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/1971
Назва: Застосування ігрового та змагального методу на уроках фізичної культури з волейболу
Автори: Шутько, Віктор Васильович
Карпов, Віктор Іванович
Світка, Л. М.
Ключові слова: ігровий метод
мотивація
урок
фізичне виховання
Дата публікації: 2015
Видавництво: КПІ ДВНЗ «КНУ»
Бібліографічний опис: Шутько В. В. Застосування ігрового та змагального методу на уроках фізичної культури з волейболу / В. В. Шутько, В. І. Карпов, Л. М. Світка // Волейбол у фізичному вихованні студентської та учнівської молоді : матер. Всеукр. наук.-метод. конф. (Кривий Ріг, 21 травня 2015 року). – Кривий Ріг, 2015. – С. 67-71.
Короткий огляд (реферат): У зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я і малорухливим способом життя школярів потрібно шукати нові методи заохочення до занять фізичної культури. Використання цих методів на уроках з волейболу не є випадковим, так як волейбол – це один з найпопулярніших видів спорту, який отримав всесвітнє визнання. Багаточисленний інтерес до цього виду спорту пояснюється його доступністю, великим спектром емоцій, отриманих під час гри, і можливістю використовувати його для різних вікових груп. Дослідження ефективності застосування ігрового і змагального методів сприятиме підвищенню мотивації і інтересу до занять фізичними вправами. 1. Ігрова та змагальна діяльність, як форма і метод навчання школярів, є найбільш продуктивним напрямком у навчально-виховному процесі в сучасній методиці фізичного виховання. Ігровий і змагальний метод завжди приваблює і радує дитину. 2. Ігровий і змагальний методи використовуються в процесі фізичного виховання для комплексного вдосконалення фізичних якостей, тому що в ігровому і змагальному методі присутні сприятливі передумови для розвитку спритності, сили, швидкості, витривалості. 3. Ігровий і змагальний метод необов'язково повинні бути пов'язані з загальноприйнятими спортивними іграми, наприклад футболом, волейболом або рухливими іграми. Вони можуть бути застосовані на базі будь-яких фізичних вправ. 4. Ігровий і змагальний методи в силу всіх притаманних їм особливостей використовуються в процесі фізичного виховання не стільки для початкового навчання рухам або виборчого впливу на окремі фізичні здібності, скільки для комплексного вдосконалення рухової діяльності в ускладнених умовах.
Опис: 1. Беляев А.В. Тренировка связующего игрока: Методическое пособие / А.В. Беляев. - М., 1997. - 28 с. 2. Берштейн Н. А. О ловкости и ее развитие /Н.А. Берштейн.- М.: Физ- культура и спорт.- 1991. - 228 с. 3. Гуров А. Методика специальной подготовки волейболистов для повышения их вестибулярной устойчивости /О.Гуров, П.К.Лисов, И.А.Лисов // XXXII научная конференция студентов, аспирантов и соискателей МГАФК: тезисы докладов. - Малаховка, 2008. - Вып. 17. - С. 137-140. 4. Ковалев В.Д. Спортивные игры /В.Д. Ковалев.- М: Просвещение, 1988. - 310 с. 5. Холодов Ж.К. Теория и методика физического воспитания и спорта /Ж.К. Холодов, В.С. Кузнецов М: Академия, 2003. - 480 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/handle/0564/1971
https://doi.org/10.31812/0564/1971
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної культури та методики її викладання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЗАСТОСУВАННЯ ІГРОВОГО ТА ЗМАГАЛЬНОГО МЕТОДУ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ З ВОЛЕЙБОЛУ.docxОсновна стаття30.75 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.