Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/1934
Назва: Фізична культура за соціальною структурою в сфері матеріального виробництва
Автори: Марчик, Валентина Іванівна
Ключові слова: цінності та норми
фізична культура і спорт
жінки
чоловіки
освітній рівень
використання засобів фізичної культури
Дата публікації: 2006
Видавництво: Криворізький державний педагогічний університет ; Видавничий дім
Бібліографічний опис: Марчик В. І. Фізична культура за соціальною структурою в сфері матеріального виробництва / В. І. Марчик // Громадянське суспільство та проблеми становлення особистості: міжнар. наук.-практ. конф. : наукові доповіді та повідомлення / ред. А. С. Лобанова [та ін.]. – Кривий Ріг, 2006. – Вип. 1. – С. 172-179.
Короткий огляд (реферат): В обробку первинної соціологічної інформації було включено дані 114 анкет, із них: 37 анкет ВАТ Криворізький завод «Універсал», 37 анкет ОАО «Миттал Стил Кривой Рог» та 40 анкет ТОВ Криворізької швейної фабрики «Старт». Визначено високий ступінь твердження і прийняття основних цінностей і норм, які вважаються на цей момент часу культурними досягненнями в сфері фізичної культури і спорту, а також відносно низьку активність їх використання в діяльності не залежно від статті, віку і соціальної статусно-рольової функції. У жінок відмічено більш чуттєве розуміння теоретичної значимості фізичної культури як суспільної категорії та в два рази нижче, ніж у чоловіків, як категорії особистої культури. Установлена тенденція зниження інтересу до фізичної культури і спорту у віковій категорії з 30 до 44 років, а потім з 45 до 59 років - його зростання. Освітній рівень, який є вищим у працівників інженерно-технічного контингенту, ніж у робітників, впливає на формування цінностей, що проявляється, насамперед, у більш високій активності використання засобів фізичної культури і спорту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/handle/0564/1934
https://doi.org/10.31812/0564/1934
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичної культури та методики її викладання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття.pdf217.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.