Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elibrary.kdpu.edu.ua/xmlui/handle/0564/1239
Назва: Створення спеціалізованих математичних класів та їх застосування при викладанні чисельних методів
Автори: Єпішин, О. В.
Федоренко, Д. С.
Поліщук, Олександр Павлович
Ключові слова: чисельні методи
ООП
математичні класи
Дата публікації: 1999
Видавництво: РВГІЦ КДПУ ім. В. Винниченка
Бібліографічний опис: Єпішин О. В. Створення спеціалізованих математичних класів та їх застосування при викладанні чисельних методів / О. В. Єпішин, Д. С. Федоренко, О. П. Поліщук // Фізика. Математика. Нові технології навчання : збірник матеріалів Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції. – Кіровоград, 1999. – С. 36–37.
Короткий огляд (реферат): Одне з основних методичних утруднень, що виникає при викладанні курсу чисельних методів, полягає у необхідності одночасового засвоєння обчислювальних алгоритмів та особливостей їх програмної реалізації в умовах дефіциту навчального часу. Традиційно, при викладанні алгоритму ми оперуємо з абстракціями високого рівня – поліномами, матрицями, векторами. Та при програмній реалізації у процедурній методології навіть прості операції з такими об’єктами виливаються у громіздкі конструкції з безліччю вкладених циклів, що, безумовно, віддаляє програму від алгоритма, тобто реалізацію – від метода, що є першим аспектом проблеми. Другий її аспект – це повторюваність одних й тих самих процедур у різних розділах чисельних методів. Обидва аспекти в поєднанні із слабко вираженою практичною спрямованістю традиційних курсів обчислювальної математики призводять до того, що досить часто студент навіть не здогадується, навіщо він вивчає той чи інший метод.
Опис: 1. А.П. Полищук, С.А. Семериков. Методы вычислений в классах языка С++. – Кривой Рог: КГПИ, 1999. – 350 с. 2. А.П. Полищук, С.А. Семериков. Автоматика. – Кривой Рог: КГПИ, 1999. – 288 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elibrary.kdpu.edu.ua/handle/0564/1239
https://doi.org/10.31812/0564/1239
Розташовується у зібраннях:Кафедра інформатики та прикладної математики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
MATHCLAS.pdfТези94.47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.